A hotel lobby painted with warm pinks and terracottas

Geef horecaruimten een oppepper met de Kleur van het Jaar van Sikkens

De positieve tinten in onze verhalen over vrolijke en warme kleuren helpen bij het creëren van omgevingen waar mensen willen samenkomen met familie en vrienden en ontspannen. 

Waar moeten horecaomgevingen vandaag naar streven? Genoegen - volgens experts. In de post-pandemische wereld van vandaag hebben mensen steeds meer zin in speelsheid, optimisme en luchtige verlichting. 1 Openbare ruimten die op willen vallen moeten een wauw-factor hebben.2 De vrolijke pastelkleuren in het vrolijke kleurverhaal van Sikkens zijn hier speciaal voor ontworpen. 

Een horecaruimte moet warm en uitnodigend zijn, en indruk maken. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen tegenwoordig op zoek zijn naar een sterk en comfortabel 'thuis-van-huis'-gevoel. De wereldwijde aardetinten in het warme kleurverhaal van Sikkens zorgen voor een gezellige sfeer op plaatsen waar mensen willen samenkomen en ontspannen. Uiteraard gaat Sweet Embrace™ prachtig samen met al deze tinten

1Constantina Tsoutsikou, Founder, Studio LOST, from Roundtable discussion, hoteldesigns.net, April 2022.

2Brenda Milis, The Future-100-2022 Wunderman Thompson, January 2022

Een zachter exterieurontwerp

Een exterieur van een hotel met plantenbakken geschilderd in diverse warme aardekleuren - van roze tot terracotta.

De aardetinten van grond, zand, klei en terracotta in het warme kleurverhaal van Sikkens zijn afkomstig uit dezelfde kleurenfamilie en gaan heel natuurlijk samen. Hier worden ze in combinatie met Sweet Embrace™ gebruikt om het profiel van een gebouw te verzachten, waardoor het een benaderbare uitstraling krijgt.

Een warme en uitnodigende ontvangsthal

Een hotelontvangsthal met warmroze muren en meubilair.

Ons warme kleurverhaal is samengesteld met natuurlijke aardetinten die gezellig en omarmend aanvoelen. Hier zijn de roze- en terracottatinten verwerkt in het meubilair, waardoor een zacht gelaagd effect ontstaat dat uitnodigend en rustgevend is.

Toevoegen van zachtheid aan een functionele ruimte

Een hotelgalerij met een tweekleurig muureffect.

Vrolijke kleuren kunnen energie en positiviteit geven aan elk onderdeel van een horecaruimte. Hier zorgt een tweekleurig muureffect die oker en Sweet Embrace™ combineert voor een galerijgedeelte met een vriendelijke en creatieve uitstraling.

Een opvallend exterieur

Een trapsgewijs hotelexterieur geschilderd in zachtroze met geel- en okeraccenten

De tinten in ons verhaal over de vrolijke kleuren van Sikkens kunnen in elk exterieurontwerp zorgen voor persoonlijkheid en speelsheid. Een mix van moderne okertinten en zachte pastelkleuren creëert verrassende en vrolijke kleurencombinaties die in exterieurelementen kunnen worden gebruikt voor een stimulerende uitstraling. 

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.