Een uitkijkplatform met een rond raam in een ziekenhuis

Transformeer gezondheidszorgruimtes met de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens

Het is aangetoond dat goed ontworpen gezondheidszorgruimtes de zorg voor patiënten en de resultaten daarvan verbeteren. De op natuur geïnspireerde blauw- en groentinten in het kalme kleurverhaal van Sikkens zorgen voor rustgevende en verkwikkende ruimtes waar mensen zich uitgerust kunnen voelen.

Er is bewijs dat goed ontworpen gezondheidszorgfaciliteiten meetbaar positieve resultaten hebben en patiënten mogelijk sneller herstellen, waardoor de beleving van patiënten en bezoekers verbetert en personeel effectiever zorg kan verlenen.1 Daarom is het vooropstellen van het welzijn van patiënten, zorgmedewerkers en bezoekers essentieel bij het ontwerpen van gezondheidszorgruimtes. 

De natuurlijke blauw- en groentinten in ons kalme kleurverhaal zijn geïnspireerd op de tinten van bosgebieden en zeegezichten en zorgen ervoor dat institutionele ruimtes rustgevend aanvoelen in plaats van steriel. Een kalmerende omgeving kan ervoor zorgen dat patiënten, bezoekers en medewerkers zich minder gestrest voelen en herstel bevorderen.

1The case for good design: Healthcare, Office of the Victorian Government Architect, September 2022

Breng balans in de behandelingsruimte

Een behandelingsruimte met een tweekleurig muureffect.

Een tweekleurig muureffect door het gebruik van pastelblauw en Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens, zorgt voor een subtiele en evenwichtiger sfeer in deze behandelingsruimte. Het gebruik van op natuur geïnspireerde kleuren zorgt voor rust en helderheid, waardoor patiënten zich op hun gemak voelen. 

Creëer rustgevende herstelruimtes

Een ziekenhuisafdeling waarvan de muren geschilderd zijn in brede stroken roze en pastelblauw.

De tinten in ons kalme kleurverhaal kunnen een rustgevende ruimte creëren, die patiënten, bezoekers en medewerkers zich meer op hun gemak laat voelen. Hier zorgt een combinatie van Sweet Embrace™ en een strook kustblauw ervoor dat deze ziekenhuisruimte rustgevend, verkwikkend en visueel aantrekkelijk is. 

Een rustgevende wachtkamer

Een wachtkamer met muren met een tweekleurig effect, door het gebruik van twee verschillende tinten groen

De op natuur geïnspireerde kleuren in ons kalme kleurverhaal kunnen de verkwikkende voordelen van een gezondheidszorgruimte vergroten. Hier zorgt het gebruik van bosgroentinten en natuurlijke materialen ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de natuur - waarvan aangetoond is dat het stress vermindert. 

Een rustige doorgang

Een brugpassage met ramen van de vloer tot het plafond en een zachtroze geschilderd plafond

Het gebruik van Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens, op het plafond van deze interieur-ontmoet-exterieur-passage versterkt het natuurlijke daglicht dat door de plafondhoge ramen naar binnenkomt. Sweet Embrace™ voegt precies de juiste hoeveelheid warmte toe, die de moderne industriële uitstraling verzacht. 

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.