Sikkens duurzaamheid verminder afval

Verminder Afval

Wij onderzoeken alle opties in het realiseren van een circulaire economie door het hergebruiken van producten en grondstoffen.


 

Verpakkingen

Compactere verpakkingen zorgen voor minder verfafval door gepast verfinkoop en verbruik.  Er  zijn zowel binnen de lakken als binnenmuurverven kleinere varianten beschikbaar.

Watersysteem

Slim omgaan met water door in de fabrieken spoelwater te hergebruiken en het winnen van regenwater. Mede hierdoor heft onze decoratieve verffabriek Ashington in Engeland de Sustainable Innovation Award van The British Coatings federation gewonnen.

In 2030 willen we dat 100% van onze  locaties water hergebruikt waar veel water gebruikt wordt

Zero Waste

Onder andere samenwerken in de keten heeft geholpen om vorig jaar 32 kiloton afval te hergebruiken. We streven naar 100% hergebruikt afval en in 2030 willen we dit streven uiterlijk verwezenlijkt hebben.

In 2020 hebben we de “Coatings Care Overall Best Award” gewonnen aangezien er vanuit een van onze plekken in Engeland niks de  stortplaats op werd gegooid.

 

Herbruikbare verf

Het groot gedeelte van het verfafval in Nederland belandt in de verbrandingsoven. Daar willen wij bij Sikkens wat aan doen. In samenwerking met InterCheM, een internationaal inzamelings-, verwerking-, en recyclingbedrijf, is Sikkens Alpha Recycle Mat ontwikkeld. Een binnenmuurverf welke gemaakt wordt van 35% gerecyclede verf. 

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.