Sikkens duurzaamheid gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

_________________

A+ luchtkwaliteit

Veel van onze verven zijn al gelabeld met een A+ op Indoor Air Quality. Dit zijn verven met de laagste schadelijke emissie zoals Alpha Rezisto lijn, Alphacryl Pure Mat SF, Rubbol BL Rezisto en Satura en Wapex 660.

Daarnaast hebben wij verven die helemaal solvent free / oplosmiddelvrij zijn zoals Alphacryl Pure Mat SF en Alphatex SF.

 

Life-Saving Rules op productieterrein

Veiligheid van onze collega’s staat uiteraard voorop. Door onze Code-of-Conduct vonden er in 2020 op 81% van onze locaties geen incidenten plaats voor langer dan één jaar. Ondanks COVID-19 hebben we een veilige omgeving voor onze werknemers kunnen realiseren tijdens de crisis waardoor ziekteverzuim niet afweek van het normaal ten opzichte van voorgaande jaren.

Gezonde producten

Richt zich volledig op de leefomgeving, gezondheid en veiligheid omtrent onze producten en de materialen die wij gebruiken. Zo was AkzoNobel het eerste bedrijf dat loodverbindingen uit verf haalde. Nu zijn we de eerste waarbij het mogelijk is om bijna Epoxy-vrij te werken met onze producten Polyfilla Pro W350, W360 en W370.

Verf die de leefomgeving verbetert

Wij produceren verf die direct bijdraagt aan de hygiene van de leefomgeving, in kleuren die bijdragen aan het welzijn van mensen binnen onder meer de gezondheidszorg. Alpha Humitex SF is een schimmelbestendige verf en Alpha Sanocryl is een bacterieresistente verf die o.a. is gebruikt in Ziekenhuis Hardenberg.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.