Sikkens duurzaamheid co2 reductie

CO2 Reductie

We kijken actief bij elk product en in de keten of we het aandeel vluchtige organische stoffen (VOC) kunnen verlagen. In 2050 wil AkzoNobel, waaronder Sikkens, helemaal CO2 neutraal zijn

_________________

Watergedragen

Sikkens gelooft in watergedragen verf. Deze verf is voor ons de toekomst omdat dit het milieu het minst belast. Het streven is een volledig watergedragen verfassortiment te onwikkelen en wij zijn trots hier een voortrekkersrol in te hebben.

Biobased verfsysteem in lakken

Biobased verf is gebaseerd op herwinbare grondstoffen met behoud van kwaliteit en is duurzaam in onderhoud. Zo gebruiken we minder fossiele grondstoffen en dragen wij bij aan een circulaire economie. Wij zijn hiervoor TÜV gecertificeerd, wat staat voor het bevorderen van veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Claims & Certificering

Meerdere Sikkens muurverven hebben EU Ecolabel - hét Europese milieukeurmerk om  duurzamere productie en consumptie te stimuleren. In de categorie binnen- en buitenmuurverven/lakken publiceren we EPD’s. Deze verklaringen geven in combinatie met het levensduurmodel aan wat de impact is van onze producten.

Groene Energie

Alle Nederlandse Sikkens locaties gebruiken groene stroom. Vanaf de productiesites tot en met de sikkens centers vestiging. Dit vermindert de CO2 -uitstoot met 19 kiloton per jaar.

Vervoer

We stimuleren dat Sikkens Centers om elektrische bakfietsen te gebruiken voor het brengen van verf in de stad.Daarnaast is er een Container service, zodat we zo efficiënt mogelijk transport kunnen regelen, hierdoor  bespaar je CO2. 

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.