CO2 Reductie

We kijken actief bij elk product en in de keten of we het aandeel vluchtige organische stoffen (VOC) kunnen verlagen. In 2050 wil AkzoNobel, waaronder Sikkens, helemaal CO2 neutraal zijn

_________________

Watergedragen

Sikkens gelooft in watergedragen verf. Deze verf is voor ons de toekomst omdat dit het milieu het minst belast. Het streven is een volledig watergedragen verfassortiment te onwikkelen en wij zijn trots hier een voortrekkersrol in te hebben.

Biobased verfsysteem in lakken

Biobased verf is gebaseerd op herwinbare grondstoffen met behoud van kwaliteit en is duurzaam in onderhoud. Zo gebruiken we minder fossiele grondstoffen en dragen wij bij aan een circulaire economie. Wij zijn hiervoor TÜV gecertificeerd, wat staat voor het bevorderen van veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Claims & Certificering

Meerdere Sikkens muurverven hebben EU Ecolabel - hét Europese milieukeurmerk om  duurzamere productie en consumptie te stimuleren. In de categorie binnen- en buitenmuurverven/lakken publiceren we EPD’s. Deze verklaringen geven in combinatie met het levensduurmodel aan wat de impact is van onze producten.

Sikkens Expert App appstore google play