Het interieur van een groot kantoorgebouw met meerdere verdiepingen

Maak kantoren uitnodigend met de Kleur van het Jaar van Sikkens

Om werknemers aan te moedigen om naar kantoor te komen, hebben we gastvrije werkruimten nodig. Het ideale uitgangspunt is de Kleur van het Jaar van Sikkens, in combinatie met kalme kleuren. 

In de hybride arbeidswereld van vandaag verlangen mensen meer van hun werkplekken dan ooit tevoren. Om werknemers aan te moedigen om naar kantoor te komen, dienen bedrijven een meer mensgerichte benadering aan te nemen en omgevingen te creëren waarin de behoeften van het personeel voorop staan. 1

Het aanbieden van ruimten waar mensen kunnen ontspannen in drukke, gedigitaliseerde kantoren toont aandacht voor geestelijke gezondheid op de werkvloer en stimuleert de productiviteit. Eén op de vijf kantoormedewerkers vindt dat de aanwezigheid van een ontspanningsruimte op kantoor de sleutel is tot meer productiviteit. 2

Ons verhaal van kalme kleuren met blauw- en groentinten in combinatie met Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens, weerkaatst de tinten van de natuur en heeft een kalmerend en verhelderend effect. Deze kleuren kunnen ook een tegenwicht zijn tegen de steriele sfeer van een door technologie gedomineerde ruimte, en creëren een omgeving waar medewerkers graag in verblijven. 

Uit een interview met Gensler co CEO Diane Hoskins, McKinsey.com, 22 februari.

 2 1 op de 5 kantoormedewerkers is het erover eens dat ruimte om te ontspannen op het werk de sleutel is tot een hogere productiviteit - 4 eenvoudige manieren om de productiviteit op de werkplek te verhogen, Dale Office Interiors onderzoek.

Een uitnodigende lobby

Een ontvangsthal met pastelgroen en roze geschilderde muren. De receptie is donkergroen geschilderd.

Ons kalme kleurverhaal, waarin donkerdere groentinten gemengd worden met blauwtinten en lichtere neutrale kleuren, kan een kantoor een gevoel van eenvoud en rust geven. Hier zorgt de combinatie van op het bos geïnspireerde groentinten, natuurlijke houtkleuren en Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar van Sikkens voor een uitnodigende entree. 

Geïnspireerd op de natuur

Het exterieur van een kantoor met gevelbekleding geschilderd in pastelgroen, lila en donkerblauw, in evenwicht gebracht met natuurlijk groen

De op de natuur geïnspireerde groen- en blauwtinten in ons kalme kleurverhaal kunnen er voor zorgen dat een gestroomlijnd exterieur aanvoelt als onderdeel van het omliggende landschap. Hier zorgt gevelbekleding in combinatie van deze tinten ervoor dat een modern, technologisch exterieur in een natuurlijke omgeving past.

Eenvoudige kleurencombinaties voor open ruimten

Een open kantoorruimte waarvan een gedeelte van de achtermuur donkergroen geschilderd is en de rest van de muur in licht pastelgroen.

De rustgevende groentinten in het kalme kleurverhaal van Sikkens kunnen helpen bij het verzachten van een door technologie gedomineerd open kantoor. Hier zorgt een combinatie van groentinten met Sweet Embrace™ voor een gevoel van eenvoud en frisheid, waardoor een ruimte gecreëerd wordt waar medewerkers zich kunnen concentreren.

Stil contrast in een ontvangsthal

Een kantoorruimte met een receptie en een vergadergedeelte Een muur met strepen geschilderd in verschillende kleuren, terwijl het plafond en de tegenoverliggende muur roze zijn geschilderd.

De evenwichtige tinten in ons kalme kleurverhaal kunnen een opvallend contrast creëren, zonder een ruimte te overheersen. Hier zorgt een muur die geschilderd is met strepen in verschillende kleuren voor het afbakenen van de receptie en het vergadergedeelte. Ondertussen zorgt het gebruiken van Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens, op de andere muren voor een coherent kleurenschema.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.