Vier leerlingen die door een gang lopen waarvan de muren zachtlila geschilderd zijn.

Transformeer onderwijsruimten met de Kleur van het Jaar 2024 van Sikkens

Meer dan ooit dienen onderwijsruimten vandaag uitnodigend en positief te zijn. Vrolijke kleuren kunnen leeromgevingen transformeren en helpen bij het motiveren van leerlingen.

Het domino-effect van de pandemie blijft de geestelijke gezondheid van jonge mensen beïnvloeden.1 Onderzoek heeft aangetoond dat het creëren van een vrolijke en comfortabele leeromgeving kan helpen bij het motiveren van leerlingen en het verminderen van stress.

Het vrolijke kleurverhaal van Sikkens is bij uitstek geschikt voor het creëren van een vriendelijke sfeer in een schoolgebouw. Deze vrolijke tinten kunnen persoonlijkheid toevoegen aan een aula, gang of leslokaal, zonder daarbij de ruimte te overheersen - ze zorgen voor een uitnodigende achtergrond.    

1"De COVID-19 pandemie heeft wereldwijd voor een toename van 25% van angst en depressie gezorgd en de pandemie heeft de geestelijke gezondheid van jonge mensen beïnvloed." Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), maart 2022.

2“Als we plezier en comfort weghalen uit het leslokaal, houden we onze leerlingen ver weg van effectieve gegevensverwerking en een langetermijngeheugen."  Citaat van neuroloog Judy Willis in A Space for Joy, Harvard Graduate School of Education, zomer 2022 

Geef een exterieur persoonlijkheid

Een schoolgebouw waarvan de buitenmuren geschilderd zijn in zachtroze met okeraccenten

De vrolijke kleuren van Sikkens kunnen het ontwerp van een exterieur een persoonlijk tintje geven, waardoor gebouwen opvallen. Hier geven de muren, geschilderd met Sweet Embrace™, de Sikkens Kleur van het Jaar, en een combinatie van zachte okertinten het exterieur een uitnodigende en benaderbare uitstraling. 

Word creatief in leslokalen

Een kinderdagverblijf geschilderd met een combinatie van zachte pasteltinten en warm oker

Een mix van Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar van Sikkens, en vrolijke tinten in grafische vormen zorgen voor de perfecte combinatie van creativiteit en speelsheid in dit kinderdagverblijf. Samen creëren ze een ruimte die vriendelijk en inclusief aanvoelt.

Zorg voor energie in een sporthal

Een sporthal met zachtroze geschilderde muren. De muur aan de andere kant is geschilderd met een tweekleurig effect.

Een sporthal vraagt om kleuren die net zoveel energie geven als de wedstrijden. Hier zorgt een opgedeelde muur voor een opvallende en opgewekte achtergrond. De zachtheid van Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar van Sikkens, zorgt dat de ruimte open en weids aanvoelt, terwijl de oker- en geeltinten daaronder warmte en visuele aantrekkelijkheid toevoegen. 

Maak functionele ruimten plezierig

Een trappenhuis waarvan de muur geschilderd is met een tweekleurig effect.

Vrolijke kleurencombinaties zorgen voor energie en positiviteit in een ruimte en kunnen zelfs functionele en/of tussenruimten uitnodigend maken. Hier zorgt een tweekleurig muureffect, gecreëerd met Sweet Embrace™, lila en geel, voor een uitnodigend trappenhuis, terwijl een vleugje geel op de raamkozijnen blikken van buiten trekt.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.