Blog Duurzaamheid Nunzio Calia

Bedrijf Klanten Werk

Blog Nunzio Calia, Director Sikkens Prof NL

Ik ben ontzettend trots op mijn AkzoNobel

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het beleid van ons bedrijf. We zijn al decennia lang bezig om telkens met nieuwe technologieën en grondstofoplossingen te zorgen voor een steeds duurzamere wereld. Bij AkzoNobel zit duurzaamheid in het DNA en mijn vurige wens is dat de gehele markt volgt.

Onze impact op mens en milieu verminderen

In de duurzaamheidstrategie van AkzoNobel – People. Planet. Paint. – zijn alle aspecten van een duurzame bedrijfsvoering opgenomen. We zijn voortdurend bezig om onze impact op mens en milieu te verminderen. Dan hebben we het dus over het welzijn van mensen, over gezondheid, minder afval, CO2 reductie en minder gebruik van materialen.

Als Director Sikkens Prof Nederland ben ik verantwoordelijk voor het merk Sikkens in de professionele markt. Ik kan heel veel voorbeelden geven van de stappen die we zetten op het gebied van duurzaamheid. Ik noem een paar voorbeelden waar we enorme verbetering laten zien:

  • Houten kozijnen gaan langer mee omdat onze producten betere bescherming bieden
  • Door een betere dekking van onze muurverven is er minder verf nodig
  • We gebruiken duurzamere grondstoffen voor veel van onze verven
  • Introductie van gereedschappen voor applicatie die gemaakt worden van gerecyclede materialen
  • Een verdubbeling van de schildercyclus van vijf naar tien jaar waar minder verf gebruikt wordt, minder transport nodig is en we minder afval veroorzaken
  • Duurzaamheidskeurmerken en -certificering voor veel van onze producten

 

We zijn succesvol in onze aanpak en daarmee krijgen we de middelen en de mogelijkheden om weer nieuwe vervolgstappen te zetten. In ons Sikkens Center netwerk voeren we nu bijvoorbeeld bezorging met elektrische vervoermiddelen in, zodat iedere kilometer die we met verf onderweg zijn duurzamer is. Onze panden worden steeds energiezuiniger omdat we gebruik maken van zonnepanelen, groene stroom en Led verlichting. Dat lijkt zo logisch, maar voor een concern als het onze telt dat enorm op.

Samen met de schilders

De ontwikkelingen gaan heel snel en we stoppen er veel tijd in. Dat doen we samen met de schilders, want zij zijn het die het met onze producten en adviezen in de praktijk waarmaken.

Waar we duurzaamheid eigenlijk altijd al een vanzelfsprekend onderdeel van de dagelijkse praktijk vonden worden we ook steeds beter in het vertellen wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen. Dat helpt om de markt in de goede richting te laten bewegen. Ik vind dat we dat verplicht zijn aan onszelf, aan de schilders en aan de eigenaren van gebouwen en huizen. In Nederland zien we dat klanten hier ook om vragen. En gelukkig hebben we daar nu al veel oplossingen voor. Elke dag weer nieuwe. In 2030 willen we alleen nog maar herbruikbaar afval hebben. De next step is om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

We gaan voor de lange termijn, en daarom ben ik trots op AkzoNobel.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.