Sikkens Kinderdijk

Samenwerking met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk met 6 jaar verlengd

AkzoNobel en het merk Sikkens hebben met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een nieuwe zesjarige samenwerking ondertekend. De samenwerking met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk omvat de technische expertise en het gebruik van de innovatieve coatings van Sikkens om de windmolens in hun oorspronkelijke kleuren te herstellen én te behouden. Om zo de iconische 18e-eeuwse windmolens in Kinderdijk, Nederland, nog vele jaren te behouden.

Samenwerking

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk werd in 1997 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en heeft een zesjarige overeenkomst getekend om de 19 windmolens, die rond 1740 werden gebouwd, te behouden en beschermen.

“Kinderdijk is uniek en onvervangbaar”, vertelt Peter-Jan van Steenbergen, directeur van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. “Met onze  UNESCO-locatie willen we een voorbeeld zijn op het gebied van onderhoud van historische molens en daarom zijn alleen de beste onderhoudsplannen en producten goed genoeg. We zijn dan ook bijzonder blij dat we deze samenwerking met AkzoNobel en het merk Sikkens zijn aangegaan.”

Door velen beschouwd als een nationale schat, symboliseren de windmolens van Kinderdijk het eeuwenlange vakmanschap van Nederlanders in slim en duurzaam waterbeheer. Deze iconische molens zijn ook een toeristische trekpleister, met jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers.

“Wij geloven dat onze verfexpertise en onze focus op duurzaamheid een echt verschil kunnen maken bij Kinderdijk”, voegt Kees-Jan Starrenburg, Director van AkzoNobel Nederland toe. “Ik ben er trots op dat onze producten worden gebruikt op deze prachtige UNESCO-locatie, wat het belang benadrukt dat we hechten aan het beschermen van cultureel erfgoed voor toekomstige generaties.”

De zesjarige overeenkomst bouwt voort op de relatie die AkzoNobel en het merk Sikkens in 2016 voor het eerst aanging met de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.