star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Sikkens RIJKS Kleuren

820a51423ef7cc4a2af01dae1dc9b97c.jpg
Ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg
Restauratie Rijksmuseum
Rijksmuseum hal

Kleuren uit het Rijksmuseum

Deskundigen van Sikkens stelde een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het museum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, vormen nu samen de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat geringe afwijkingen door de invloed van het producttype, glans en structuur niet volledig te voorkomen zijn. Door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden.

Dit jaar brent Sikkens een vernieuwde kleurenwaaier op de markt: door echte verf te gebruiken in plaats van geprinte kleuren legt Sikkens een meer realistische en kleurechtere keuze in de handen van de professionele schilder en de consument. De vernieuwde Sikkens RIJKS kleurenwaaier bestaat uit een selectie van 23 kleuren waarvan acht grijstinten. De kleuren bestaan verder uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker en bruin. 

AkzoNobels kleurenexpert Heleen van Gent geeft wat tips en tricks hoe je deze bijzondere kleurencollectie thuis het beste kan toepassen. "Met het sfeervolle, inspirerende kleurpalet van de Sikkens RIJKS Kleuren, haalt u een beetje Rijksmuseum in huis. Het AkzoNobel Global Aesthetic Center werkte samen met het restauratie-team van de Cuypers decoraties om de juiste unieke kleuren te bepalen voor de restauratie. Door de kleuren horizontaal te combineren, creëert u kleurcombinaties uit verschillende kleurfamilies, maar wel met dezelfde intensiteit. Dit zorgt voor een lichte of donkere verassende meerkleurige combinatie. Door de kleuren verticaal te combineren, kiest u voor een ton sur ton (toon-in-toon) kleurcombinatie, dus kleuren uit één kleurfamilie, bijvoorbeeld drie verschillende roden. Met de kleuren van het grijze kleurpalet geeft u de architectuur van uw huis schaduwtinten, en kunt u spelen met licht en donker, zoals op de muren van het Rijksmuseum,” vertelt Heleen van Gent, Creative Director van het AkzoNobel Global Aesthetic Center.

Video: