star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Sustainalytics

Bedrijf Klanten Werk
sikkens-duurzaamheidswiel-met-roller

Duurzaamheid: wat anderen over ons zeggen

Met onze verven en coatings beschermen en verfraaien we veel van de objecten die je elke dag om je heen ziet en gebruikt, zoals je huis, je auto, je telefoon. Het is onze ambitie om dat zo duurzaam mogelijk te doen en daarmee te laten zien dat duurzaamheid in het DNA zit van AkzoNobel en van onze merken zoals Sikkens.

Hoe weten we nu dat we met onze duurzaamheidsaanpak op de goede weg zijn? Een goede indicatie daarvoor is de plek die we innemen op internationaal erkende ranglijsten.

Zoals die van de MSCI Global Sustainability Index. MSCI streeft naar transparantie op de financiële markt, zodat investeerders beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen voor een betere wereld. MSCI kijkt naar activiteiten op het gebied van milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur, de zogenaamde ESG factoren (Environmental, Social en Governance). We hebben voor het vijfde achtereenvolgende jaar een AAA-rating gekregen, dat betekent dat we gezien worden als een bedrijf dat toonaangevend is in het beheer van de belangrijkste ESG-risico's en -kansen.

Of Sustainalytics – wereldwijd toonaangevend in het beoordelen van beursgenoteerde bedrijven op het gebied van de ESG indicatoren, die zij essentieel vinden in het meten van duurzaamheid en maatschappelijke impact van een investering in een bedrijf. Al een aantal jaren is AkzoNobel beoordeeld als 'industry leader in sustainability in the paint & coatings industry’.

Een toppositie op deze ranglijsten is een mooie bekrachtiging van onze ambitie om een duurzaam positief verschil te maken voor onze klanten, onze omgeving en voor volgende generaties. Dat is waar we voor staan bij AkzoNobel: People.Planet.Paint.

Het duurzaamheidswiel van Sikkens

De zes duurzaamheidsthema’s van Sikkens onderschrijven deze duurzaamheidsaanpak; alle elementen die een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving komen aan bod. Ieder verfblik van Sikkens of samenwerking met Sikkens draagt er aan bij, met producten die langdurig meegaan en de gezondheid en het welzijn van werknemers, schilders en eindgebruikers voorop stellen.

We geven om de aarde en streven naar producten van de hoogste kwaliteit met de laagst mogelijke impact op het milieu. Ook op merkniveau laten we onze producten en systemen testen door onafhankelijke instanties. Om er een paar te noemen: veel producten hebben een A+ binnenluchtkwaliteit certificering of zijn voorzien van een Ecolabel of Biobased keurmerk. Wat het Ecolabel betekent kun je hier lezen: en meer informatie over Biobased vind je hier. En wil je nog meer weten neem dan contact op met je Sikkens accountmanager, of ga naar https://www.sikkens.nl/duurzaamheid.

De plaatsing op de indexen, certificeringen en verleende keurmerken geven ons een stevige positie in de markt en we werken continu aan verdere verbetering op dit gebied. Daar zetten wij onze handtekening onder, de Sikkens Signature, teken jij mee?

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer