star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Werk

Een nauwkeurige werkomschrijving of projectplan – een gedetailleerde lijst van wat je gaat doen in het kader van een opdracht – helpt je vooruit te plannen, houdt klanten blij en beschermt je bedrijf tegen onbetaald meerwerk

maak_een_perfecte_werkomschrijving

De opdracht taxeren

Het eerste wat je dient te doen, is uiteraard het opmeten van de oppervlakte van de opdracht: dat zijn wanden en sierlijsten, tot op de vierkante centimeter nauwkeurig gemeten, rekening houdend met vensters, deuren en armaturen. Alleen met deze cijfers kun je met de klant overeenstemming bereiken over de benodigde hoeveelheid verf en de werkomschrijving voor het schilderen.

 

De ruimte voorbereiden

Dit is een activiteit die klanten vaak vergeten, dus als je dit in de offerte duidelijk maakt, helpt dat jouw project soepel te laten verlopen. Kamers kunnen meubilair bevatten dat verwijderd en opgeslagen of beschermd moet worden. Offreer alle kosten die daarmee gemoeid zijn.

 

De oppervlakken beoordelen

Controleer de huidige status van alle oppervlakken – wanden, hout en metaalwerk – die geschilderd moeten worden en overweeg hoeveel tijd en materiaal je nodig hebt om deze voor te bereiden. Dit kan tijdrovende werkzaamheden omvatten zoals het verwijderen van behangpapier, het opschuren van houtwerk en plamuren van dunne afwerkingen.

 

De afwerking afspreken

Hebt u eenmaal overeenstemming bereikt over de te behandelen oppervlakken, dan dien je het vervolgens eens te worden over het afwerkingsniveau. Bied je klant je deskundigheid aan door aanbevelingen te doen voor het type verf, het aantal lagen en eventuele grondverf wat benodigd is.

 

De verf uitzoeken

Maak ten slotte een lijst van alle te gebruiken verven – inclusief hun kleurcodes – en van de oppervlakken waarop elk verftype gebruikt wordt. Met al deze elementen op orde ben je klaar om een nauwkeurige offerte uit te brengen. 

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer