star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

EU Ecolabel

Bedrijf Klanten Werk
ecolabel

Alphatex SF beloond met het Europees milieukeurmerk

In het dagelijkse leven zie je steeds meer duurzame, fairtrade en biologische producten. Dit kan er voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nou welke duurzaamheidsclaim echt klopt? Wat kun je het beste kiezen als je milieubewust bent en verantwoorde kwaliteit zoekt?

Het EU Ecolabel maakt zichtbaar welke producten beter zijn voor het milieu, zonder dat ze inleveren op kwaliteit. Het label, ingevoerd in 1992, is erkend door alle landen van de Europese Unie. Alleen producten die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieukwaliteit en prestatie komen ervoor in aanmerking.

Het EU Ecolabel krijg je niet cadeau

Onafhankelijke deskundigen nemen de hele levenscyclus van een product onder de loep. Er wordt bijvoorbeeld gelet op vermindering van afval en CO2, het slimmer gebruikmaken van energie, water en grondstoffen en het langer meegaan van producten. Ook wordt erop gelet of producten gemakkelijker te recyclen zijn. Bij verf specifiek kijkt het Europese label naar de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS), die kunnen verdampen en ingeademd kunnen worden, en het legt strenge criteria op voor de aanwezigheid van formaldehyde. 

Alphatex SF is een eenvoudig te verwerken en duurzame muurverf voor binnen, met de hoogste binnenluchtkwaliteit rating (IAQ A+). Dit betekent dat er een minimum aan chemische stoffen uit de verf komt na 28 droging en dus de beste klasse heeft wat binnenluchtkwaliteit betreft. Daarnaast is de muurverf oplosmiddelvrij en dit alles heeft er onder andere voor gezorgd dat Alphatex SF het EU Ecolabel heeft gekregen. Een gedegen product voor een perfect matte en gladde afwerking voor iedere ruimte die om kwaliteit vraagt. Dit product is perfect geschikt voor in de slaapkamer, kinderkamer en andere leefruimtes. 

Naast Alphatex SF zijn er meer Sikkens producten met het EU Ecolabel. Welke dit zijn kun je vinden op de technische datasheets en de Sikkens website. Daarnaast kun je daar ook het certificaatnummer vinden. Verder gaan we door met het ontwikkelen van innovatieve verven die duurzaam zijn. Daar zetten wij onze handtekening onder, de Sikkens Signature. Teken jij mee?

 

Sikkens Alphatex IAQ

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer