EU Ecolabel

Bedrijf Klanten Werk
 
_________________________

Alphatex SF beloond met het Europees milieukeurmerk

In het dagelijkse leven zie je steeds meer duurzame, fairtrade en biologische producten. Dit kan er voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nou welke duurzaamheidsclaim echt klopt? Wat kun je het beste kiezen als je milieubewust bent en verantwoorde kwaliteit zoekt?

Het EU Ecolabel maakt zichtbaar welke producten beter zijn voor het milieu, zonder dat ze inleveren op kwaliteit. Het label, ingevoerd in 1992, is erkend door alle landen van de Europese Unie. Alleen producten die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieukwaliteit en prestatie komen ervoor in aanmerking.

Het EU Ecolabel krijg je niet cadeau

Onafhankelijke deskundigen nemen de hele levenscyclus van een product onder de loep. Er wordt bijvoorbeeld gelet op vermindering van afval en CO2, het slimmer gebruikmaken van energie, water en grondstoffen en het langer meegaan van producten. Ook wordt erop gelet of producten gemakkelijker te recyclen zijn. Bij verf specifiek kijkt het Europese label naar de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS), die kunnen verdampen en ingeademd kunnen worden, en het legt strenge criteria op voor de aanwezigheid van formaldehyde. 

Alphatex SF is een eenvoudig te verwerken en duurzame muurverf voor binnen, met de hoogste binnenluchtkwaliteit rating (IAQ A+). Dit betekent dat er een minimum aan chemische stoffen uit de verf komt na 28 droging en dus de beste klasse heeft wat binnenluchtkwaliteit betreft. Daarnaast is de muurverf oplosmiddelvrij en dit alles heeft er onder andere voor gezorgd dat Alphatex SF het EU Ecolabel heeft gekregen. Een gedegen product voor een perfect matte en gladde afwerking voor iedere ruimte die om kwaliteit vraagt. Dit product is perfect geschikt voor in de slaapkamer, kinderkamer en andere leefruimtes. 

Naast Alphatex SF zijn er meer Sikkens producten met het EU Ecolabel. Welke dit zijn kun je vinden op de technische datasheets en de Sikkens website. Daarnaast kun je daar ook het certificaatnummer vinden. Verder gaan we door met het ontwikkelen van innovatieve verven die duurzaam zijn. Daar zetten wij onze handtekening onder, de Sikkens Signature. Teken jij mee?

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.