Offertes gemakkelijker gemaakt

Werk

Gebruik deze checklist als hulpmiddel om telkens weer nauwkeurige offertes op te stellen


 

img1

Een nauwkeurige offerte betekent dat je opdracht winstgevend zal zijn, maar geeft ook de klant vertrouwen in je werk. En natuurlijk is een offerte, anders dan een kostenraming, gewoonlijk bindend.

 

Voer metingen correct uit

Hoe behulpzaam sommige klanten ook mogen zijn, het is beter niet te vertrouwen op hun metingen. Een te hoge schatting van het oppervlak kan leiden tot een offerte die te hoog is, maar een te lage schatting kan je winst schaden. Neem de tijd en gebruik een rolmaat of digitaal meetapparaat, en breng vanzelfsprekend het oppervlak van ramen en deuren in mindering bij het meten van wanden. Op deze manier beschik je over alle informatie die je nodig hebt als het aankomt op het schatten van de projectkosten.

 

Houd rekening met extra werk

Houd naast de basiskosten van het project, zoals die voor verf en arbeidsuren, ook rekening met de extra's. Voldoet je huidige gereedschap of moet je nieuwe apparatuur aanschaffen? Overweeg ook of er wellicht speciale voorbereidingen nodig zijn, of oppervlakken zoals marmer of hout extra bescherming vereisen, en of onderdelen van de opdracht extra werk vereisen.

 

Controleer je prijzen

Controleer je bedrijfskosten zorgvuldig; prijzen veranderen en je kunt winst mislopen door je offerte te baseren op verouderde prijzen. Maar controleer ook de leverbaarheid: kan de verf geleverd worden voordat je met de opdracht begint? Zijn de collega's waar je gewoonlijk mee samenwerkt beschikbaar of moet je iemand inhuren die misschien veel duurder is?

 

Wees gedetailleerd

Lever een gedetailleerde specificatie van de werkomschrijving, inclusief alle materialen, voorbereidingswerkzaamheden, het aantal lagen en de hoeveelheid verf voor elke afwerking, het verwachte tijdsbestek en eventueel specialistisch werk dat vereist is. Dit helpt de nauwkeurigheid te verzekeren, maar stelt ook de klant gerust dat de offerte betrouwbaar is. Door in deze fase grondig te werk te gaan, bewijs je ook dat de diensten die je levert zeer professioneel zullen zijn

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.