star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Offertes gemakkelijker gemaakt

Werk

Gebruik deze checklist als hulpmiddel om telkens weer nauwkeurige offertes op te stellen

Van zakelijke kansen naar offertes

Een nauwkeurige offerte betekent dat je opdracht winstgevend zal zijn, maar geeft ook de klant vertrouwen in je werk. En natuurlijk is een offerte, anders dan een kostenraming, gewoonlijk bindend.

 

Voer metingen correct uit

Hoe behulpzaam sommige klanten ook mogen zijn, het is beter niet te vertrouwen op hun metingen. Een te hoge schatting van het oppervlak kan leiden tot een offerte die te hoog is, maar een te lage schatting kan je winst schaden. Neem de tijd en gebruik een rolmaat of digitaal meetapparaat, en breng vanzelfsprekend het oppervlak van ramen en deuren in mindering bij het meten van wanden. Op deze manier beschik je over alle informatie die je nodig hebt als het aankomt op het schatten van de projectkosten.

 

Houd rekening met extra werk

Houd naast de basiskosten van het project, zoals die voor verf en arbeidsuren, ook rekening met de extra's. Voldoet je huidige gereedschap of moet je nieuwe apparatuur aanschaffen? Overweeg ook of er wellicht speciale voorbereidingen nodig zijn, of oppervlakken zoals marmer of hout extra bescherming vereisen, en of onderdelen van de opdracht extra werk vereisen.

 

Controleer je prijzen

Controleer je bedrijfskosten zorgvuldig; prijzen veranderen en je kunt winst mislopen door je offerte te baseren op verouderde prijzen. Maar controleer ook de leverbaarheid: kan de verf geleverd worden voordat je met de opdracht begint? Zijn de collega's waar je gewoonlijk mee samenwerkt beschikbaar of moet je iemand inhuren die misschien veel duurder is?

 

Wees gedetailleerd

Lever een gedetailleerde specificatie van de werkomschrijving, inclusief alle materialen, voorbereidingswerkzaamheden, het aantal lagen en de hoeveelheid verf voor elke afwerking, het verwachte tijdsbestek en eventueel specialistisch werk dat vereist is. Dit helpt de nauwkeurigheid te verzekeren, maar stelt ook de klant gerust dat de offerte betrouwbaar is. Door in deze fase grondig te werk te gaan, bewijs je ook dat de diensten die je levert zeer professioneel zullen zijn

Nauwkeurig schatten van projectkosten en offertes

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer