Maak een perfecte 'werkomschrijving'

 

Werk

Een nauwkeurige werkomschrijving of projectplan – een gedetailleerde lijst van wat je gaat doen in het kader van een opdracht – helpt je vooruit te plannen, houdt klanten blij en beschermt je bedrijf tegen onbetaald meerwerkDe opdracht taxeren

Het eerste wat je dient te doen, is uiteraard het opmeten van de oppervlakte van de opdracht: dat zijn wanden en sierlijsten, tot op de vierkante centimeter nauwkeurig gemeten, rekening houdend met vensters, deuren en armaturen. Alleen met deze cijfers kun je met de klant overeenstemming bereiken over de benodigde hoeveelheid verf en de werkomschrijving voor het schilderen.

 

De ruimte voorbereiden

Dit is een activiteit die klanten vaak vergeten, dus als je dit in de offerte duidelijk maakt, helpt dat jouw project soepel te laten verlopen. Kamers kunnen meubilair bevatten dat verwijderd en opgeslagen of beschermd moet worden. Offreer alle kosten die daarmee gemoeid zijn.

 

De oppervlakken beoordelen

Controleer de huidige status van alle oppervlakken – wanden, hout en metaalwerk – die geschilderd moeten worden en overweeg hoeveel tijd en materiaal je nodig hebt om deze voor te bereiden. Dit kan tijdrovende werkzaamheden omvatten zoals het verwijderen van behangpapier, het opschuren van houtwerk en plamuren van dunne afwerkingen.

 

De afwerking afspreken

Hebt u eenmaal overeenstemming bereikt over de te behandelen oppervlakken, dan dien je het vervolgens eens te worden over het afwerkingsniveau. Bied je klant je deskundigheid aan door aanbevelingen te doen voor het type verf, het aantal lagen en eventuele grondverf wat benodigd is.

 

De verf uitzoeken

Maak ten slotte een lijst van alle te gebruiken verven – inclusief hun kleurcodes – en van de oppervlakken waarop elk verftype gebruikt wordt. Met al deze elementen op orde ben je klaar om een nauwkeurige offerte uit te brengen.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.