Kleurentrends voor 2017

Werk

 

Denim Drift is een must-have kleur, ook in 2018. Het is een kleur waarmee je alle kanten op kan, die in allerlei leef- en woonstijlen past en daarmee nog steeds een ideale keuze is.


 

Naast de Kleur van het Jaar 2017 Denim Drift, stelt Sikkens 4 hedendaagse trendpalletten voor: New Romanticism, The Working Home, Shared Individualism, Considered Luxury.

Trend 1 : New Romanticism

Om het palet samen te stellen, hoefden we niet veel meer te doen dan de kleuren samen te voegen die nu trending zijn binnen de designwereld, met het onderliggende verhaal van romantiek als verbindend element. Natuurlijke, aardse groentinten zijn afgezet tegen spirituele kleuren als lila en paars, met als resultaat een rijke collectie groentinten waarmee je een voedende, kalmerende omgeving kunt creëren.

Trend 2 : The Working Home

Meer en meer wordt ons huis de plek waar we zowel werken als wonen. Dit kleurenpalet is ontworpen om verschillende ruimtes te creëren waarin werk en vrije tijd beiden een kans krijgen. Of je nu liever met laptop en een koffie in de keuken zit, of juist een aparte werkruimte nodig hebt, het moet een comfortabele plek zijn waar je zowel kunt relaxen als focussen.

Trend 3 : Shared Individualism

De ontwikkelingen op technologisch gebied en het leeftempo in grote steden brengen een nieuw gevoel van isolatie met zich mee. Dit nieuwe gemeenschapsgevoel en de brede mix aan persoonlijkheden, leeftijden en ervaringen die daarbij hoort, wordt weerspiegeld door het gekozen palet. Dat vormt een familie van kleuren, waarbij frisse, levendige kleuren staan voor jonge mensen, en doorleefde tinten als Denim Drift voor de ontwikkelde stijl van volwassenen. De perfecte verzameling kleuren voor ruimtes waar je samen plezier aan beleeft.

Trend 4 : Considered Luxury

Ervaringen gaan voor. Het is de nieuwe vorm van consumeren: minder kopen, beter kiezen, er langer van genieten. Denk aan persoonlijke ervaringen waarbij de zintuigen een belangrijke rol spelen, zoals het gevoel van een prachtige geweven stof of de rust van de vroege morgen. Witvarianten en natureltinten zijn hiervoor het gedroomde decor. Die ogen ongecompliceerd en fris en benadrukken de effecten van schaduw en lichtval, waardoor variaties in textuur en materiaal de hoofdrol krijgen.

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.