Jouw 7-staps checklist voor nieuwe projecten

 
Werk
 
De complete projectchecklist voor een soepele schilderopdracht
 

Het doorlopen van een eenvoudige projectchecklist is een goede manier om er zeker van te zijn dat je alles op orde hebt voordat je aan het werk gaat. Hier zijn de dingen die je moet kunnen afvinken.

 

1. Controleer de kleur

Heeft de klant jou zijn definitieve beslissing medegedeeld over de kleur die hij wil? Hoewel het adviseren van de klant een waardevolle manier is om je deskundigheid te delen, moet de uiteindelijke beslissing bij hem liggen. Het beschikken over een duidelijke lijst met kleurcodes of ‑namen schenkt de klant extra vertrouwen in je.

 

2. Controleer de werkomschrijving

Heb je alle details over de opdracht vermeld in de werkomschrijving, inclusief voorbereidingswerk, kleurcodes, het mogelijke aantal lagen, op te lossen problemen, speciale verzoeken en de te schilderen oppervlakken? Het beste is niet te beginnen met je werk voordat je dit alles op orde hebt. Het zal je klanten helpen te begrijpen dat ze te maken hebben met een professional.

 

3. Controleer het product

Zodra de werkomschrijving duidelijk is en voordat je je vastlegt op leveringstijden en een projectplan, is het tijd om je voorraden te controleren: zijn je leveranciers in staat op tijd te leveren wat je nodig hebt? Zijn er speciale afwerkingen waarvan de levering wellicht meer tijd vergt? En heb je ook gedacht aan de grondverf en eventueel benodigd gereedschap?

 

4. Controleer het gereedschap

Is er speciale apparatuur nodig, zoals extra lange ladders of een zware schuurmachine? Gaat je normale gereedschap deze opdracht overleven?

 

5. Controleer het personeel

Zijn er delen van de opdracht die extra hulp vereisen, zoals een hulpje of een stukadoor? Controleer hun beschikbaarheid en tarieven zorgvuldig voordat je je vastlegt op kosten, tijdsplanning en een projectplan.

 

6. Controleer de overeenkomst

Jouw gedetailleerde overeenkomst met de klant dient de werkomschrijving te bevatten, samen met de betalingsvoorwaarden, gegevens over je verzekeringen en garantie, eventuele toezeggingen van de klant over de toegang tot zijn pand, en andere bepalingen die je erin wilt opnemen. De werkzaamheden mogen niet beginnen zonder dat de klant dit alles heeft gezien en ondertekend.

 

7. Controleer de financiën

Ten slotte, als je hebt gevraagd om een betaling vooraf, is die betaald?

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.