star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Het vinden van nieuwe klanten

Bedrijf

Vind meer nieuwe klanten door je passie voor het vak te delen

Bedrijfsontwikkeling via nieuwe klanten voor schildersbedrijven

Zelfs in drukke tijden is het de moeite waard reclame te maken voor jezelf voor de komende maanden en je te concentreren op de ontwikkeling van je bedrijf. Het belangrijkste is deskundigheid te delen die je elke dag weer in de praktijk brengt.

 

Denk lokaal

Reizen is tijd- en geldverslindend voor schildersbedrijven, dus concentreer je op je lokale markt. Introduceer jezelf bij plaatselijke bouwbedrijven en gebruik gemeenschapsruimten zoals scholen, sportaccommodaties en gezondheidscentra om te adverteren en een mond-tot-mond-netwerk te ontwikkelen. En wees trots op referenties door deze te delen en daarmee indruk te maken op potentiële klanten.

 

Vind een aandachtsgebied

Heb vertrouwen in de diensten die je aanbiedt en stel je doelgroep vast. Als dat gezinnen zijn met een modaal inkomen die hun huis vaker opnieuw zouden willen schilderen, overweeg dan een opknapbeurt op te nemen in de prijs van de opdracht. Of maak reclame voor het feit dat je alleen gebruikmaakt van verf op waterbasis , die milieuvriendelijker is.

 

Val op

Een direct mail-actie kan werken, maar probeer de vormgeving daarvan te laten uitstijgen boven de gebruikelijke plaatjes van een schilder in overall die een pot verf vasthoudt. Een fors gebruik van kleuren is een goed begin en een beetje geld besteden aan een grafisch ontwerper kan ertoe leiden dat je folder een betere respons oplevert. Het door een bezorgdienst laten verspreiden van drukwerk ziet er professioneler uit dan dat je zelf van deur tot deur gaat.

 

Ga mobiel

Traditionele reclame is voor schildersbedrijven nog maar een eerste stap in hun bedrijfsontwikkeling. Online zijn is belangrijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat je urenlang achter de computer moet doorbrengen. Een bedrijfspagina op Facebook maakt het gemakkelijk potentiële klanten te bereiken en Instagram is geweldig om foto's van je beste werk te laten zien.

Het werven van nieuwe klanten voor schildersbedrijven

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer