star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Gezondheid en welzijn - Binnenluchtkwaliteit

Bedrijf Klanten Werk
Indoor Air Quality

Duidelijkheid over de binnenluchtkwaliteit na het schilderen

Op steeds meer Sikkens producten die binnen worden toegepast zie je het Indoor Air Quality logo op de verpakking. 

Wat zegt dit logo?

Het geeft de ‘indoor air quality’ (IAQ) aan. Oftewel, de binnenluchtkwaliteit nadat er in een bepaalde ruimte met onze producten is geschilderd.

Een product kan als waardering A, B, C of A+ krijgen. De hoogste waardering is A+ en dat is gerelateerd aan de laagste schadelijke emissie. Basis voor de waardering is het meten van tien giftige stoffen, waaronder formaldehyde, tolueen, xyleen en styreen, die zouden kunnen vrijkomen uit een droge verflaag. 28 dagen na het aanbrengen van de verflaag, als de verf gedroogd is, wordt de uitstoot objectief vastgesteld door een externe partij in een proefomgeving. De hoeveelheid eerdergenoemde stoffen is bepalend voor de IAQ-waardering: hoe minder er wordt gemeten in de lucht, des te hoger de waardering.

IAQ waarde op de blikken

Waar in bepaalde landen een IAQ-waardering verplicht is, is dat in Nederland nog niet. Echter zijn wij er bij Sikkens graag open over. Dan is het tenminste duidelijk hoe gezond het product is waarmee je schildert. Dus zetten we die IAQ-waarde gewoon op de blikken en op de website.

De keuze uit A+ producten is groot

Sikkens heeft al decennialang een voortrekkersrol op het gebied van innovatie in de verfindustrie. Er is dan ook een groot aantal producten met een A+ label om uit te kiezen. De binnenmuurverven Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, Alpha Rezisto Mat en Alphatex SF bijvoorbeeld. En de binnenlakken Sikkens Rubbol BL Rezisto en Rubbol BL Satura.

Heb je een schilderklus in bijvoorbeeld een slaapkamer of andere binnenruimten dan zijn producten met een A+ label, zoals Sikkens Alphatex SF Mat daar uitermate geschikt voor. Zo heb je minder uitstoot van chemicaliën. Naast de A+ label heeft Alphatex SF Mat een EU Ecolabel en is daarom een toonaangevend duurzaam product.

Duurzaamheid en kwaliteit kunnen prima samengaan

Bij AkzoNobel werken we al jaren aan duurzaamheid. Ons huidige beleid, People.Planet.Paint, is er onder andere op gericht om gezondheid en welzijn van de schilder en eindconsument in acht te nemen. Dit doen we door toonaangevende prestaties neer te zetten op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en beveiliging. We willen geen letsel, verspilling of schade veroorzaken. Zo kunnen wij onze duurzame handtekening ook op dit product achterlaten. Sikkens Signature, teken jij mee?

Sikkens Alphatex IAQ

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer