Gezondheid en welzijn - Binnenluchtkwaliteit

 
Bedrijf Klanten Werk

Duidelijkheid over de binnenluchtkwaliteit na het schilderen

Op steeds meer Sikkens producten die binnen worden toegepast zie je het Indoor Air Quality logo op de verpakking. 

Wat zegt dit logo?

Het geeft de ‘indoor air quality’ (IAQ) aan. Oftewel, de binnenluchtkwaliteit nadat er in een bepaalde ruimte met onze producten is geschilderd.

Een product kan als waardering A, B, C of A+ krijgen. De hoogste waardering is A+ en dat is gerelateerd aan de laagste schadelijke emissie. Basis voor de waardering is het meten van tien giftige stoffen, waaronder formaldehyde, tolueen, xyleen en styreen, die zouden kunnen vrijkomen uit een droge verflaag. 28 dagen na het aanbrengen van de verflaag, als de verf gedroogd is, wordt de uitstoot objectief vastgesteld door een externe partij in een proefomgeving. De hoeveelheid eerdergenoemde stoffen is bepalend voor de IAQ-waardering: hoe minder er wordt gemeten in de lucht, des te hoger de waardering.

IAQ waarde op de blikken

Waar in bepaalde landen een IAQ-waardering verplicht is, is dat in Nederland nog niet. Echter zijn wij er bij Sikkens graag open over. Dan is het tenminste duidelijk hoe gezond het product is waarmee je schildert. Dus zetten we die IAQ-waarde gewoon op de blikken en op de website.

De keuze uit A+ producten is groot

Sikkens heeft al decennialang een voortrekkersrol op het gebied van innovatie in de verfindustrie. Er is dan ook een groot aantal producten met een A+ label om uit te kiezen. De binnenmuurverven Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, Alpha Rezisto Mat en Alphatex SF bijvoorbeeld. En de binnenlakken Sikkens Rubbol BL Rezisto en Rubbol BL Satura.

Heb je een schilderklus in bijvoorbeeld een slaapkamer of andere binnenruimten dan zijn producten met een A+ label, zoals Sikkens Alphatex SF Mat daar uitermate geschikt voor. Zo heb je minder uitstoot van chemicaliën. Naast de A+ label heeft Alphatex SF Mat een EU Ecolabel en is daarom een toonaangevend duurzaam product.

Duurzaamheid en kwaliteit kunnen prima samengaan

Bij AkzoNobel werken we al jaren aan duurzaamheid. Ons huidige beleid, People.Planet.Paint, is er onder andere op gericht om gezondheid en welzijn van de schilder en eindconsument in acht te nemen. Dit doen we door toonaangevende prestaties neer te zetten op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en beveiliging. We willen geen letsel, verspilling of schade veroorzaken. Zo kunnen wij onze duurzame handtekening ook op dit product achterlaten. Sikkens Signature, teken jij mee?

Sikkens Expert App appstore google play
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.