Nieuwe verpakkingen van gerecycled plastic

Maak kennis met onze nieuwe emmers, die gemaakt zijn van 50% gerecycled plastic en toch 100% kwaliteit behouden

Als professionele schilder ga je voor de kwaliteit van Sikkens, die altijd behouden blijft. En nu is er nog meer reden om voor ons te kiezen: onze nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van minstens 50% gerecycled plastic. Dit is een bewuste keuze van Sikkens om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere wereld voor ons allemaal, inclusief toekomstige generaties. Laten we samen deze stap naar de toekomst zetten.

 

Sikkens is meer dan enkel kwaliteitsverf

Sikkens staat voor innovatie en duurzaamheid. Vanaf 2023 zetten we in op verder verduurzamen van onze verpakkingen. Dit doen we met het introduceren van een nieuwe verpakkingslijn die minstens gemaakt is van 50% gerecycled plastic. 

Dit betekent:

  • Een verpakking met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk met kwaliteitsbehoud*
  • Verpakking bestaat uit minstens 50% gerecycleerd plastic
  • Milieubelasting gerecycled plastic ligt 58% lager dan metalen verpakkingen. 
  • Behoud van de gekende productkwaliteit

*Onderzoek uitgevoerd door Metabolic in opdracht van AkzoNobel. Meer info te verkrijgen bij uw Sikkens Technical accountmanager.

 

De kwaliteit van onze verf blijft gegarandeerd

Sikkens is voor vakmanschap. Zonder kwaliteit, geen vakmanschap. Daarom is er ten alle tijden gekozen om de kwaliteit te bewaken. Om velvorming tegen te gaan zal er een dun laagje water toegevoegd worden bovenop de verf. Afhankelijk van het type verf, varieert dit tussen de 0% en 3

 

Praktische tips bij het gebruik van de verf

  • Product goed mengen (bij basen) of omroeren (bij wit).
  • Doorbreek de beschermbarrière, het dunne waterlaagje zo laat mogelijk, velvorming tegen te gaan.
Sikkens verpakkingen van gerecycled plastic voor en na

Hoe herken je een gerecyclede verpakking?

Verpakkingen waarbij gebruik is gemaakt van gerecycled plastic zijn te herkennen door de donkergrijze bovenrand van de verpakking en deksel. Daarnaast is er een gerecycled plastic logo op de achterkant van de verpakking te vinden.

 

Welke producten krijgen een nieuwe verpakking en wanneer precies?

De transitie naar de nieuwe 10 liter verpakkingen is gestart. De enige voorwaarden is dat de verfproducten niet beïnvloed worden door de nieuwe verpakkingen. Daarom kunnen we niet met alle producten tegelijktijdig over gaan naar de nieuwe gerecyclede verpakkingen maar zullen we in fases dit introduceren. Als eerst zal er gestart worden met de introductie van de nieuwe gerecyclede verpakkingen Sikkens Alpha Pure Mat en Sikkens Alphatex. In de loop der tijd volgen ook de andere producten. Het streven is om aan het eind van het jaar zo goed als volledig over te zijn naar gerecyclede verpakkingen.

Sikkens Expert App appstore google play
Fetching the data, plz wait..