star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Nieuwbouw 5 stappenplan

Samenwerken aan kwaliteit

Sikkens neemt het voortouw om in samenwerking met schilders en industriële applicateurs de kwaliteit van het schilderwerk in nieuwbouwprojecten te waarborgen. Dit doen we met een heldere gestructureerde aanpak en deskundige ondersteuning. Zo kan Sikkens faalkosten rond schilderwerk in nieuwbouwprojecten doelgericht beperken of zelfs voorkomen. Een inzichtelijke service van Sikkens, zonder extra kosten.

 

Verfbestek op maatv

Stap 1 - Verfbestek op maat

Voor het beste eindresultaat worden de materiaal- en kleurwensen van de architect gecombineerd en vertaald naar maatwerk verfsystemen. Industriële verfprocessen bij fabrikanten van bouwdelen, grondlagen, de kit die glaszetters binnen en buiten gebruiken en de afwerklaag op de bouwplaats. Alles stemmen we op elkaar af. In overleg met het bouwteam bewerkt Sikkens het bouwbestek tot een maatwerk verfbestek. Daarbij houden we rekening met de diverse materialen, grondlagen, wijze van bewerken en het bouwproces. Applicatiemethoden, kleuren, kwaliteiten en glansgraad nemen we expliciet op in het bestek. Bestemd voor: Projectontwikkelaars, architecten, opdrachtgevers, aannemers. Diensten Sikkens: Bouwbestek bewerken tot verfbestek op maat met exacte benoeming van kwaliteiten en prestaties.

Stap 3 - Ondersteuning en begeleiding op de bouwplaats

Steeds vaker worden onderdelen al bij de toeleverancier volledig afgewerkt. Deze materialen als kozijnen, deuren en prefab elementen moeten met zorg worden behandeld en gemonteerd. Anders zijn er alsnog herstelwerkzaamhedennodig. Werkbegeleiding met rapportage: Met werkbegeleiding en rapportage stelt Sikkens expertise ter beschikking om het gezamenlijk resultaat zo goed mogelijk te borgen, zowel bij de montage als bij het aflakken op de bouwplaats. Indien nodig zorgen we voor instructie van de schilders ter plaatse. Bestemd voor: Schildersbedrijven. Diensten Sikkens: Werkbegeleiding met rapportage.

Ondersteuning en begeleiding op de bouwplaats

Stap 4 - Hulp voor de eindgebruiker

In het gebruik is een beschadiging snel veroorzaakt. Een buts of kras kan de eindgebruiker zelf herstellen, als de verf qua type, kleur en glansgraad precies in het systeem past. Daarnaast moet het onderhoud aansluiten bij het verfsysteem. Zo combineert watergedragen verf bijvoorbeeld slecht met een alcoholhoudend schoonmaakmiddel. Meterkastkaart wijst de weg: Sikkens verzorgt een meterkastkaart die een goed aanvulling is op de opleveringsmap. De kaart geeft behalve verf- en kleurspecificaties ook een onderhoudsinstructie en adressen van verfwinkels in de buurt. Zo kan de eindgebruiker kleine reparaties eenvoudig zelf uitvoeren. Bestemd voor: Bewoners, gebruikers, kopers of huurders. Diensten Sikkens: Meterkastkaarten met kleuren en kwaliteit, adressen, instructie voor schoonmaken.

Stap 5 - Duidelijke garantiestellingen

Wanneer je kiest voor het 5-stappenplan, waarborgt Sikkens de kwaliteit van het plan en de verfsystemen met een schriftelijke garantie. Dat geeft jou en de eindgebruiker jarenlang zekerheid over de kwaliteit van de gebruikte verf en het schilderwerk. Sikkens-garantie conform afspraak: Sikkens verleent een sluitende garantie, in voorkomende gevallen in samenwerking met de projectschilder of industriële applicateurs. We stemmen de garantie af voor aanvang van het werk. De vijf fases van het stappenplan zijn essentieel om samen met alle betrokken partijen de garantie ook daadwerkelijk te kunnen verlenen. Bestemd voor: Projectontwikkelaar, architect, opdrachtgever, aannemer. Diensten Sikkens: Garantie conform afspraak.

Onze service

Voor deskundige ondersteuning van het bouwteam biedt Sikkens het 5-stappenplan. Je contactpersoon kan direct contact opnemen met onze specialisten, zoals bestekschrijvers, verfdeskundigen en hout-, muren- en staalspecialisten. Indien nodig stapt onze specialist in de auto om bij jouw toeleveranciers en op de bouwplaats te adviseren en te begeleiden. Dit geeft je de zekerheid dat alle stappen conform het bestek worden uitgevoerd.