star social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close

Jouw 7-staps checklist voor nieuwe projecten

Werk

De complete projectchecklist voor een soepele schilderopdracht

Projectchecklist en projectplan voor schilders

Het doorlopen van een eenvoudige projectchecklist is een goede manier om er zeker van te zijn dat je alles op orde hebt voordat je aan het werk gaat. Hier zijn de dingen die je moet kunnen afvinken.

 

1. Controleer de kleur

Heeft de klant jou zijn definitieve beslissing medegedeeld over de kleur die hij wil? Hoewel het adviseren van de klant een waardevolle manier is om je deskundigheid te delen, moet de uiteindelijke beslissing bij hem liggen. Het beschikken over een duidelijke lijst met kleurcodes of ‑namen schenkt de klant extra vertrouwen in je.

 

2. Controleer de werkomschrijving

Heb je alle details over de opdracht vermeld in de werkomschrijving, inclusief voorbereidingswerk, kleurcodes, het mogelijke aantal lagen, op te lossen problemen, speciale verzoeken en de te schilderen oppervlakken? Het beste is niet te beginnen met je werk voordat je dit alles op orde hebt. Het zal je klanten helpen te begrijpen dat ze te maken hebben met een professional.

 

3. Controleer het product

Zodra de werkomschrijving duidelijk is en voordat je je vastlegt op leveringstijden en een projectplan, is het tijd om je voorraden te controleren: zijn je leveranciers in staat op tijd te leveren wat je nodig hebt? Zijn er speciale afwerkingen waarvan de levering wellicht meer tijd vergt? En heb je ook gedacht aan de grondverf en eventueel benodigd gereedschap?

 

4. Controleer het gereedschap

Is er speciale apparatuur nodig, zoals extra lange ladders of een zware schuurmachine? Gaat je normale gereedschap deze opdracht overleven?

 

5. Controleer het personeel

Zijn er delen van de opdracht die extra hulp vereisen, zoals een hulpje of een stukadoor? Controleer hun beschikbaarheid en tarieven zorgvuldig voordat je je vastlegt op kosten, tijdsplanning en een projectplan.

 

6. Controleer de overeenkomst

Jouw gedetailleerde overeenkomst met de klant dient de werkomschrijving te bevatten, samen met de betalingsvoorwaarden, gegevens over je verzekeringen en garantie, eventuele toezeggingen van de klant over de toegang tot zijn pand, en andere bepalingen die je erin wilt opnemen. De werkzaamheden mogen niet beginnen zonder dat de klant dit alles heeft gezien en ondertekend.

 

7. Controleer de financiën

Ten slotte, als je hebt gevraagd om een betaling vooraf, is die betaald? 

Projectplan en projectchecklist voor schilders

Nieuwe

Het opstellen van een werkomschrijving en een overeenkomst met de klant voor schilderwerk

Het opstellen van overeenkomsten met klanten

Lees Meer
Krijg de perfecte klantenreferentie voor je schilderwerk

Krijg die perfecte klantreferentie

Lees Meer
maak_een_perfecte_werkomschrijving

Maak een perfecte 'werkomschrijving'

Lees Meer
Klanttevredenheid verkrijgen

Houd je klanten blij bij elke opdracht

Lees Meer