Kleurcollecties

Sikkens biedt kleurencollecties die ontwikkeld zijn volgens het ACC-kleurcoderingsysteem, de internationale kleurenstandaard. De collecties dekken alle typen en schakeringen af binnen al onze collecties: exterieurverf, interieurverf, lakken, decoratieve verven en houtbescherming.

Sikkens 5051 Color Concept

Sikkens 4041 Color Concept is meer dan een kleurconcept Maatstaf in de kleurenwereld

Het 5051 Color Concept is veel meer dan een kleurenconcept: De kleurenwaaier biedt oneindig veel mogelijkheden in kleurencomposities, kan als collectie individueel en online worden samengesteld en zelfs worden gevoeld: dankzij de A5-kleurenstalen die voor elke kleur besteld kunnen worden.

Lees meer

Alpha 401 Exterior

Sikkens Alpha 401 Exterior bevat 608 kleuren De handige kleurenwaaier voor gevels

Met de nieuwe kleurenwaaier Alpha 401 Exterior stelt Sikkens 608 kleuren voor aan alle professionals in geveldecoratie en architectuur.

De waaier is geïnspireerd op natuurlijke elementen, speciaal verzameld voor gevelverven. Oranjekleurige warmte van het oker en de natuurlijke uitstraling van klei, flamboyante kleuren van koper en de zachtheid van zand. In lijn met de laatste trends, kunnen de kleuren van de Alpha 401 Exterior collectie uw gevel verrijken.


Sikkens Rijks Kleuren

Kleuren uit het Rijksmuseum

Sikkens laat de kleuren van het Rijksmuseum herleven

Toen het beroemde Amsterdamse Rijksmuseum de kleuren die gebruikt waren door architect Pieter Cuypers in 1880 wilde laten herleven, kwamen ze uit bij Sikkens. Wij zijn officieel leverancier van alle verf en decoratieve producten binnen het Rijksmuseum. In totaal is er meer dan 8000 liter Sikkens verf gebruikt in het gebouw.


Deskundigen van Sikkens stelde een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het museum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg. Sikkens ontwikkelde de kleuren en met deze verf werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, vormen nu samen de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat geringe afwijkingen door de invloed van het producttype, glans en structuur niet volledig te voorkomen zijn. Door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden.

TOON KLEURSTALEN
Neem een kijkje in het Rijksmuseum in Amsterdam om te zien hoe onze speciale reeks Sikkens RIJKS kleuren werd gebruikt om dit beroemde gebouw te helpen herstellen.


Sikkens RIJKS kleuren, een palet met meer dan 60 kleuren Decoraties van Cuypers in het Rijksmuseum gerestaureerd met Sikkens RIJKS kleuren Sikkens RIJKS kleuren herstellen het Rijksmuseum in oude glorie

Deze kleurstalen zijn identiek aan de kleuren die toegepast zijn in het Rijksmuseum. Kleuren op digitaal beeld wijken echter altijd af van de orginele kleur. Ook door het gebruik van verschillende lichtbronnen en spots kan een andere waarneming van de kleur tot stand komen. Wij raden u daarom aan de kleuren altijd naast een echte staal uit de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier te houden. Deze kleurenwaaier is te in te zien in een Sikkens Service Center of Erkend Sikkens Specialist.RIJKS wit grijs


RIJKS licht grijs


RIJKS koel grijs


RIJKS midden grijs


RIJKS groen grijs


RIJKS warm grijs


RIJKS donker grijs


RIJKS zwart grijs


RIJKS zacht groen


RIJKS groen


RIJKS puur groen


RIJKS zacht rood


RIJKS rood


RIJKS puur rood


RIJKS zacht terra


RIJKS terra


RIJKS puur terra


RIJKS zacht oker


RIJKS oker


RIJKS puur oker


RIJKS zacht bruin


RIJKS bruin


RIJKS puur bruin


Sluiten Lees meer

Sikkens Van Gogh Kleuren

Sikkens Van Gogh Kleuren

Sikkens Van Gogh Museum

Als partner van het restauratieatelier van het Van Gogh museum is AkzoNobel betrokken bij de restauratie van verschillende werken van Van Gogh. Daarnaast adviseert AkzoNobel met het merk Sikkens het Van Gogh Museum op het gebied van innovatieve en duurzame verfproducten voor de inrichting van het museum. Vanuit de analyse van de karakteristieke kleuren waar Van Gogh gebruik van maakte, is het idee ontstaan om kleuren zoals de blauwe lucht van het schilderij ‘Amandelbloesem’ of het geel van de wereldberoemde ‘Zonnebloemen’ ook beschikbaar te maken voor het grotere publiek.


Van Gogh collectie

Sikkens Van Gogh collectie

Kleurexperts van Sikkens hebben in samenwerking met het Van Gogh Museum een internationaal kleurenpalet gerealiseerd. De Sikkens van Gogh Collectie is geïnspireerd op tien werken van Vincent van Gogh. De kleurlijn laat zien dat de kunst van Van Gogh nog dagelijks inspireert en zelfs, vertaald naar lakken en muurverf, onze huizen, gebouwen, ontwerpen en adviezen mooier kan maken. Met deze Sikkens Van Gogh kleuren kunt u het erfgoed in eigen huis, ontwerp of project brengen.
De beschikbare kleuren zijn; Sikkens Zonne Geel, Sikkens Het Gele Huis, Sikkens Zonnebloem Geel, Sikkens Vilt Beige, Sikkens Bloesem Wit, Sikkens Daubigny Groen, Sikkens Woud Groen, Sikkens Hemels Blauw, Sikkens Iris Blauw en Sikkens Slaapkamer Rood.

Bekijk hier de exclusieve Sikkens Van Gogh Kleuren

In Nederland zijn alle kleuren in Sikkens binnenmuurverf kwaliteiten en lakken maakbaar. Deze kleuren zijn exclusief beschikbaar in Nederland via de Erkend Sikkens Specialisten voor de consument en bij Sikkens Service Centra voor de schilder.


Sluiten Lees meer

Sikkens 200 kleuren voor het Interieur

Sikkens 200 kleuren voor het interieur Deze kleurengids is een handleiding in de wereld van kleuren

Een selectie van 200 moderne tinten, onderverdeeld in 6 thematische paletten. De voorbeelden illustreren hoe deze het combineren gemakkelijk maken.

De Sikkens Kleurgids is een ware bron van inspiratie en een keuzehulp die eenvoudig en doeltreffend te gebruiken is door de professional en de klant.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de kleur van zijn keuze kan vinden, hebben de kleurexperts van Sikkens 200 tinten geselecteerd die zijn gebundeld in de Sikkens kleurenstaal met de referentie: 4041.

Het bijzondere van deze collectie: hij is onderverdeeld in 6
werelden, waarin de kleur geleidelijk wordt onthuld.

Ontdek de kleurengids digitaal


Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Zwart- & Witttinten Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Koele Neutralen
Het eerste palet is ZWART- & WITTINTEN. Samengesteld uit zwarte en witte tinten, richt het zich op het spel van schaduw en licht. Met dit palet kan men structuur aanbrengen in een ruimte. Vervolgens hebben we de KOELE NEUTRALEN, een palet moderne grijstinten, die zich gemakkelijk voegen naar diverse materialen en decoratieve interieurelementen.
Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Warme Neutralen Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Tijdloze Tinten
De WARME NEUTRALEN familie bestaat uit warme beiges en zandtinten. Het zijn onmisbare tinten om een warme en gezellige sfeer in een ruimte te bewerkstelligen. Met het TIJDLOZE TINTEN palet doet kleur dan echt zijn intrede. Het betreft een selectie authentieke tinten met patina, dat zich ontwikkelt naar gelang de hoeveelheid daglicht.
Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Heldere Tinten Sikkens 200 kleuren met kleurenpalet Accent Kleuren
Met knallende tinten rood, geel, blauw en groen vormen de HELDERE TINTEN het meest bruisende palet. De zachtere pasteltinten brengen de energieke kleuren in evenwicht. En tot slot is daar het ACCENT KLEUREN palet, 12 heldere tinten om te combineren met de hoofdkleur en te gebruiken voor het aangeven van contouren, en het praktisch of esthetisch definiëren van ruimten.


Binnen elk kleurdomein zijn de tinten zo geselecteerd dat ze met elkaar te combineren zijn. Binnen dit kader zijn vele combinaties mogelijk die allemaal gegarandeerd met elkaar harmoniëren. De voorbeelden illustreren de mogelijkheden; laat u zich door de verschillende sferen inspireren. De Kleurgids is geheel kosteloos verkrijgbaar bij alle Sikkens Service Centers.


Sluiten Lees meer

Cetol Color Card

Sikkens Cetol Design Color Concept, een mooie bescherming voor hout Mooie bescherming voor hout

Hout is een natuurlijk materiaal en heeft daarom speciaal onderhoud nodig, maar ook de creatieve en individuele vormgeving zijn belangrijke onderdelen bij het gebruik van houten onderdelen. Deze kleurenkaart toont 60 kleuren voor zowel binnen- als buitentoepassing en toont niet alleen de functionele eigenschappen van de Cetol producten, maar benadrukt ook de esthetische kant van het eindresultaat. De collectie bestaat uit natuurlijke houtkleuren, neutrale basistinten en de transparante kleuren.


Kleurenstaal van echt houtfineer

De kleurenkaart bevat kleine kleurstalen op houtfineer. Schilders en planners hebben hiermee de mogelijkheid om hun klanten van de vormgevingsmogelijkheden van hout te kunnen overtuigen. Alle kleuren van de Cetol Colour Card kunnen met de kleuren van het Sikkens 5051 Color Concept gecombineerd worden. Zo kunnen met de Cetol Colour Card oplossingen voor zowel transparante, semitransparante als dekkende coatings worden gevonden.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie

Sikkens Kleurselectie Een praktische selectie

In het gebruikelijke onderhoudsbedrijf blijft het kleurenpalet doorgaans beperkt tot een betrekkelijk kleine serie regelmatig toegepaste kleuren, die voor de schilder en opdrachtgever geen technische en esthetische verrassingen bevat. Daartoe heeft een team van kleurenexperts uit het totale Sikkens kleurenassortiment een praktische selectie gemaakt van 175 kleuren die aansluit op de actuele behoeften in de markt.


Naast "aardse" kleuren is er steeds meer belangstelling voor frisse actuele kleuren. Deze Sikkens Kleurselectiewaaier bevat dan ook een aantal warme kleuren en neutralen, maar ook frisse blauwen, violetten, gelen en roden.

De kleuren zijn zodanig gerangschikt dat ze verlopen van lichte-, via warme- en koele kleurtonen naar donkere kleuren. Door de grote vraag naar lichte kleuren zijn deze voor in de waaier geplaatst, achterin de waaier staan de typisch donkere- en primaire lakkenkleuren.

Glansgraad

Op de kleurbladen van deze Kleurselectiewaaier ziet u een variatie in glansgraad; een hoogglans- en een laagzijdeglansgedeelte. Hierdoor wordt een beeld gegeven welk effect de glansgraad heeft op de kleur.

Authentieke kleuren

Op veler verzoek zijn de Authentieke kleuren van Sikkens tevens in hoogglans opgenomen in deze waaier. Deze kleuren, die in diverse combinaties worden toegepast, staan in de bijlage.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie Witten

Sikkens Kleurselectie Witten Wit is niet altijd wit

Wit is de meest gebruikte kleur. Het vormt de basis voor elke kleur en kan perfect worden gecombineerd. Wit is echter niet altijd wit. Dat laat de collectie "Wit" van Sikkens zien met de 84 verschillende wittinten en nuances uit het gehele kleurenspectrum.


Koele en warme wittinten

De collectie "Wit" van Sikkens bevat nuances uit het gehele kleurenspectrum. Warme en koele wittinten kunnen hiermee perfect met andere warme of koude tinten worden gecombineerd. Zo creëren wit en kleur gezamenlijk een harmonisch totaalbeeld.

Wit: De veelzijdige kleur

Wit biedt vele nuances en schakeringen. Zo zijn bijvoorbeeld iets donkerder wittinten geschikt als buitenkleuren, omdat de agressieve UV-stralen de tinten met de tijd laten verbleken. Heldere wittinten zijn ideaal voor binnen, omdat deze ruimten groter laten lijken.

Wit en licht

Wit reflecteert het licht en laat zo andere tinten schijnen. Verzadigde tinten lijken in combinatie met wit nog voller, onverzadigd frisser. Wit laat kleurige vormgevingselementen prachtig uitkomen.

Talrijke wittinten

Gebouwen, ruimten en componenten bekennen kleur met wit. Ook structuur en glans van het oppervlak komen met wit beter uit. Uit de 84 verschillende wittinten van de Sikkens kleurenwaaier kan een bepaalde wittint doelgericht worden gekozen of ook verschillende wittinten met elkaar worden gecombineerd.

Glansgraden

De kleurenkaarten van deze selectie kleuren bevatten twee glansgraden: hoogglans en zijdemat. Hiermee laat Sikkens zien welk effect de glansgraad heeft op de waarneming van de wittint.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurselectie Grijzen

Sikkens Kleurselectie Grijzen Veelzijdig grijs

Grijs is de meest rijke en veelzijdige kleur. Er zijn honderden kleuren die grijs ogen, maar die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn wanneer je ze naast elkaar legt. We kunnen onderscheid maken in warme en koude, vuile en schone en groen- blauw- en bruinachtige grijzen.

Grijs biedt oneindig veel variatiemogelijkheden. Temeer omdat grijs kan worden gecombineerd met alle andere kleuren uit het kleurenspectrum.

Niet voor niets is grijs naast wit de meest toegepaste kleur.


Grijs is naast wit de meest toegepaste kleur

Combinaties met grijs

Grijs wordt gevormd door het mengen van wit en zwart, of van kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen.

Grijs kan zeer goed dienen om kleuren in te kaderen, zodat deze beter tot hun recht komen. In combinatie met grijs ogen felle kleuren zachter.

Grijs is een uitstekende basiskleur voor zowel het interieur als het exterieur. Het kan een chic, minimalistische, sobere en moderne uitstraling geven, alsook een elegant klassieke.


Sluiten Lees meer

Sikkens Kleurencollectie (naar RAL)

Sikkens Kleurencollectie (naar RAL) Metaal-, beton- en hout-afwerking in RAL-kleuren

Voor de bescherming en afwerking van metalen-, en betonachtige ondergronden biedt Sikkens een volledig assortiment coatings onder de naam Sikkens Redox en Wapex. De meest toegepaste Redox- en Wapex- producten zijn verkrijgbaar in de diverse RAL-kleuren. Dit geldt eveneens voor Rubbol producten, de dekkende grondverven en aflakken voor hout en een aantal Alpha muurverven.


Deze Sikkens kleurencollectie (naar RAL) geeft een totaal overzicht van alle populaire RAL-kleuren die in de Redox-, Wapex-, Rubbol- en Alpha producten leverbaar zijn. Tevens zijn de Sikkens ACC-kleurcoderingen aangegeven. Voor de volledigheid staan de RAL-signaalkleuren wel in deze waaier, maar zijn niet in producten van Sikkens verkrijgbaar.

Redox metaalbescherming

De meest toegepaste aflakken voor metaal, te weten db080c0d-01ae-4dc0-b9f2-37ce7a3c5d28 en db080c0d-0687-4598-a912-509feb28a85a, zijn in een groot aantal RAL-kleuren verkrijgbaar. Dit geldt eveneens voor de roestwerende primer Redox AK Primer. De Redox Multi primers zijn in een beperkt aantal RAL-kleuren leverbaar. De Redox Ferroflake producten zijn uitsluitend in ijzerglimmer-kleuren verkrijgbaar en derhalve niet in de Sikkens kleuren-collectie (naar RAL) opgenomen.

Wapex vloerafwerking

De meest gangbare Wapex coatings voor vloerafwerking zijn leverbaar in een groot aantal RAL-kleuren. Voor het verkrijgen van een meerkleurig effect op balkon- en galerij-vloeren kan de gekozen basiskleur worden ingestrooid of ingespoten met kleurvlokken, Wapex Flakes respectievelijk Wapex ColorFlakes, in diverse kleurdessins. Voor een slijtvaste vloerafwerking wordt aangeraden een kleur te kiezen waarvan de helderheid, de laatste twee cijfers van de Sikkens ACC kleurcode, hoger is dan 55. Naast de coatings, is een aantal giet- en troffelvloeren verkrijgbaar in een beperkt aantal RAL-kleuren.


Sluiten Lees meer

Alpha Metallic

Sikkens Alpha Metallic kleurenkaart

Een decoratieve watergedragen effectverf voor binnenmuren. De 10 metaalkleuren geven op een gladde of gestructureerde muur een fraai resultaat.

Architecten en schilders gaan meer dan ooit op zoek naar verrassende effecten in het interieur. Dat doen ze door te spelen met onverwachte kleuren, sterke contrasten en aparte texturen. Sikkens biedt hen Alpha Metallic een verfsysteem waarmee ze creatieve metaaleffecten kunnen realiseren. Alpha Metallic heeft een hoge kwaliteit. Sikkens garandeert een satijngladde afwerking, een goede afwasbaarheid en een lange levensduur.

Onderstaand een overzicht van de kleuren toegepast op een gladde ondergrond, op Alpha Quartz SF en op Alphaskin.De kleuren zijn een benadering van de fysieke kleuren.

TOON KLEURSTALEN

Zilver op vlakke ondergrond

Zilver op Alpha Quartz SF

Zilver op Alphaskin

Goud op vlakke ondergrond

Goud op Alpha Quartz SF

Goud op Alphaskin

Lichtgoud op vlakke ondergrond

Lichtgoud op Alpha Quartz SF

Lichtgoud op Alphaskin

Brons op vlakke ondergrond

Brons op Alpha Quartz SF

Brons op Alphaskin

Koper op vlakke ondergrond

Koper op Alpha Quartz SF

Koper op Alphaskin

Platina op vlakke ondergrond

Platina op Alpha Quartz SF

Platina op Alphaskin

Staal op vlakke ondergrond

Staal op Alpha Quartz SF

Staal op Alphaskin

Messing op vlakke ondergrond

Messing op Alpha Quartz SF

Messing op Alphaskin

RVS op vlakke ondergrond

RVS op Alpha Quartz SF

RVS op Alphaskin

Aluminium op vlakke ondergrond

Aluminium op Alpha Quartz SF

Aluminium op Alphaskin

Sikkens Kleurenwijzer

Sikkens Kleurenwijzer met praktische ervaringen en spelregels bij het geven van kleuradvies Kleurervaringen en -spelregels

Sikkens levert niet alleen verf en kleur, maar ook services bij het toepassen en combineren van kleuren.

Zo hebben onze kleurdeskundigen inmiddels duizenden kleuradviezen gegeven.

In de Sikkens Colour Workshops hebben honderden geïnteresseerden nog eens nader kennisgemaakt met de professionele kneepjes van het kleurenvak.

Vaak kregen we de vraag of er ook recepten bestaan om tot een passend kleuradvies te komen. Die bestaan niet; voor een goed kleuradvies moet je bovenal gevoel voor de materie hebben.

Wel hebben we in deze Sikkens Kleurenwijzer enkele handreikingen op papier gezet. Een paar praktische ervaringen en spelregels, die van pas kunnen komen als je net even niet verder komt.


Authentieke kleuren

Authentieke kleuren Sikkens Authentieke Kleuren

Historisch kennen we in Nederland het gebruik van een aantal traditionele verfkleuren en combinaties van kleuren. Sikkens heeft een aantal van deze specifieke kleuren geselecteerd, die in het verleden toegepast werden op monumentale en historische gebouwen.

Deze Authentieke kleuren bestaan uit 4 groentinten, 4 lichte tinten, 2 roodtinten, een blauwtint en een bruintint.

Bekijk hier het kleurenpalet.

De Authentieke Kleuren worden zowel voor het buitenschilderwerk van monumentale panden toegepast. Maar tegenwoordig wordt ook bij nieuwbouw woningen deze authentieke stijl toegepast.

Vaak wordt bij lakwerk een donkere kleur (bijvoorbeeld voordeur of luiken) gecombineerd met een lichte tint (bijvoorbeeld de kozijnen) uit dit palet.


Kleurgebruik buiten

Kleurtrends voor buiten veranderen minder snel dan bij het interieur. Schilderwerk en dus ook de kleurkeuze voor buiten moet jaren meegaan. Er wordt namelijk niet jaarlijks geschilderd.

Vaak wordt er gekozen voor stijlvolle moderne of tijdloze kleuren: Kleuren die passen bij de stijl of architectuur van het huis.

Raadpleeg de Sikkens Selectiewaaier voor de meest toegepaste en actuele kleuren voor buiten.Sikkens Authentieke kleuren Sikkens Authentieke kleuren

Standgroen


Rijtuigengroen


Monumentengroen


Grachtengroen


Mergelwit


Bentheimergeel


Zandsteengeel


Okergeel


Zweeds rood


Engels rood


Gelders blauw


Drents bruin


Sluiten Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers te herkennen. Dit helpt ons om jou de best mogelijke gebruikservaring te bieden en de site continu te verbeteren. (Als je verder surft op deze site, stem je automatisch in met ons gebruik van cookies.) Cookie informatie pagina